The 2-Minute Rule for IVF
The 2-Minute Rule for IVF
Blog Article
Eğer yerleştirme işleminden sonra geride iyi kalitede embriyo veya embriyolar kalmış ise, anne-baba adayının onayı alınarak bu embriyolar ileride kullanılmak üzere dondurulup saklanır.
Bu aşamada, kadının hormonal ilaçlar alarak yumurtalıklarının daha fazla sağlıklı yumurta üretmesi sağlanır. Yumurtalıkların uyarılması, kadının vücudunun tepkisine bağlı olarak tedavi strategyı belirlenir ve ilaç dozajları ayarlanır. Bu süreçte, kadının sağlık durumu ve yumurtalık kapasitesi dikkatle değerlendirilir.
Hikaye alınması, muayene, ultrason ve testlerin değerlendirilmesinden sonra tüp bebek işleminin aşamaları ayrıntılı olarak anlatılır ve çiftin tedavi ile gebelik elde etme şansları hakkında en doğru bilgi verilir.
– Rahim ve yumurtalık sağlığı: Rahimdeki yapısal sorunlar veya yumurtalık rezervinin azalması da başarıyı etkileyen faktörlerdendir.
Tüp bebek tedavisinde olduğu gibi aşılama tedavisi için de 1 yıl boyunca korunmasız bir şekilde cinsel ilişkiye girilmiş fakat gebeliğin elde edilememiş olması gerekmektedir.
Bu sayede acı, ağrı, kramp gibi hislerin oluşması da engelleniyor. Yumurtaların belirli bir olgunluğa erişmesinin ardından toplanması sırasında vajinal ultrasonografi de kullanılır.
Tüm tedavinin en zor kısmı embriyo transferi sonrası beklenilen bu süredir. Testi sabırsız davranarak erken yaptırmak kafa karıştırıcı olabileceği için önerilmemektedir.
Yumurtalar gelişirken, hastalar belirli aralıklarla ultrason ve kan tetkiki ile değerlendirilmelidirler. Yapılan bu incelemelerde yumurtaların kontrollü şekilde gelişmeleri sağlanır ve zamansız çatlamalarının engellenmesi için ilave ilaçların zamanlamasına karar verilir.
Tedavinin ilk adımında aşılama yönteminde olduğu gibi yumurtalıkların gelişimini uyarmaya yönelik çeşitli tedaviler uygulanır.
Yumurta geliştirme aşamasında neler yapılır? 2. Yumurta geliştirme aşamasında neler yapılır?
Çok sayıda çift için tüp bebek aşamaları arasında en heyecan verici olanlardan biri de yumurtaların toplanmasıdır. Kısaca OPU olarak adlandırılan bu işlem çatlatma iğnesinin yapılmasının üzerinden 36 saat PCOS geçtikten sonra yapılıyor.
Aşılama ile Tüp Bebek Arasındaki Fark Aşılama mı tüp bebek mi Aşılama ve tüp bebek aynımı
3. aşama olan yumurta toplama aşaması oldukça emniyetli ve kısa süren ve anestezi altında yapılan bir işlem olsa da nadiren komplikasyonlar yaşanabilir. En sık karşılaşılan komplikasyon yumurta toplama iğnesinin geçtiği alanda vajina kanamalarıdır.
Aşılamanın kesinlikle başarılı olmadığı 2 durum vardır. Aşağıdaki durum varsa aşılama yerine direk tüp bebek PCOS tedavisi yapılması gerekir.
Dolayısıyla istisnasız tüm çiftlerin bu tedavinin aşamaları hakkında detaylı bilgi sahibi olması gerekiyor. Elbette bu aşamaları sizlere tek tek aktaracağız ancak öncesinde çiftlere verilen eğitimden söz edelim.